logo_aavv
Ir a Guía de Servicios y Recursos
Lunes, 25 Abril 2016 18:53

Análisis del proceso de Participación Ciudadana

Escrito por 
Valora este artículo
(3 votos)

Os damos a conocer el resultado del trabajo realizado por Fent Ciutat, organismo del cual somos componentes, por considerarlo de interés:

Hola a tots i totes,

Finalitzada la "consulta ciutadana d'inversions en barris", algunes de les AAVV integrants en Fent Ciutat proposaren fer una avaluació del procés per tal d'identificar aquelles coses que han funcionat correctament i aquelles que es podrien millorar de cara a la implementació d'un nou procés d'aquest tipus. A la jornada es convidà també a altres associacions amb les que Fent Ciutat té una bona relació després de col.laboracions conjuntes en diferents projectes, per a que fora mes representativa.

Una vegada realitzat l'anàlisi de la sessió de treball retornem les conclusions i el resultat de la dinàmica als participants amb el desig de que puguen ser utilitzades per a la millora en la construcció conjunta de la ciutat. També s'enviaràn les conclussions (l'arxiu adjunt) a altres institucions i entitats per a les que es pensa que poden ser d'utilitat. La utilització d'aquest material es lliure per a tots els participants a la reunió. Des de Fent Ciutat valorem que podria ser una bona proposta presentar aquesta documentació a les comisions d'inversions que la aquesta setmana en la molts dels districtes valoraràn el procés de la consulta ciutadana. Si ho fereu vos agrairíem que ens ho comunicareu.

Els comentaris i/o preocupacions sorgides a la sessió de treball, s'acabaren agrupant al voltant d'aquests cinc grans blocs interrelacionats: treball previ, informació, procés, votacions i seguiment. De la informació aportada, identifiquem una sèrie de nusos crítics causals (les arrels), els elements que són tant causa com efecte (el tronc) i aquells que són clarament conseqüències (les branques). D'aquesta forma, amb la representació de l'arbre de problemes podem deduir les causes sobre les que caldria incidir principalment per tal de solucionar tots els efectes produïts. Les caselles en blanc (sense color) son d'asumptes que no van eixir el dia de la dinàmica però que si que es van manifestar expresament en els textes que ens vareu enviar previament.

Es detecta així un problema clar que te a veure amb una carència de treball previ entre l'Administració que impulsa el procés, els tècnics municipals i el teixit associatiu, que hagués pogut detectar i prevenir molts dels problemes sorgits. Es per això que es proposa la construcció conjunta del procés per a la propera convocatòria, de forma que es defineixquen uns criteris clars que faciliten la seua correcta implementació per tal d'aconseguir un resultat satisfactori i fomentar la participació activa de la ciutadania en el procés.

Quedem a la vostra disposició per a qualsevol consulta i per supost per a qualsevol projecte futur.

Gràcies per la vostra col.laboració,

Equip Fent Ciutat

160422_consulta ciutadana arbre de problemes 160422_consulta ciutadana arbre de problemes

 

 

Visto 643 veces Modificado por última vez en Lunes, 25 Abril 2016 19:05